Kettő szakácssapkával jutalmazta a Gault&Millau a kassai Márai Bistro-tA Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett: a neves Gault&Millau étteremkalauz kettő szakácssapkával jutalmazta a bistro kiváló teljesítményét. |
Márai Bisto Kassa ikonikus sétálóutcájában várja a Vendégeit |
Az elismerés nemcsak a helyi gasztronómia fejlődését tükrözi, hanem a
Hotel & More Group által működtetett étterem minőségi szemléletét is.
A Márai Bistro másfél éve nyitott meg Kassa szívében, az ikonikus sétálóutca 42-es száma alatt, abban az épületben, ahol híres éttermek, kávézók működtek a 18. századtól. A gyökerekhez nyúltak vissza, egészen a leghíresebb vendégig, Márai Sándorig, aki a 20. század második felében a magyar irodalom talán egyik legmeghatározóbb alakja volt. A hagyomány szerint ott ismerte meg feleségét, Lolát.
A bistro a hagyományos magyar, szlovák, és nemzetközi konyha modern interpretációját kínálja. Az étterem, és
Monori Sándor séf filozófiája az autentikus ízek és a kifinomult, modern tálalás ötvözése, amelyben a hagyományos ételek nem elvesznek a modern köntösben, hanem megmutatják örökifjú oldalukat.
A Gault&Millau egy világszerte elismert étteremkalauz, amely az éttermeket nem csillagokkal, hanem szakácssapkákkal értékeli. A Franciaországban, 1969-ben alapított kalauz célja, hogy a legjobb kulináris élményeket díjazza, különös figyelmet fordítva az alapanyagok minőségére és az innovatív konyhaművészetre.
A kalauz összeállításánál, és a pontozásnál nemcsak az ételek és a felhasznált alapanyagok minőségét veszik figyelembe, hanem górcső alá veszik az ár-érték arányt, a felszolgálás minőségét, az itallapot (különös tekintettel a borlapra), valamint a hangulatot, háttérzenét, de még a Google értékeléseket is.
A Márai Bistro elismerése újabb bizonyítéka annak, hogy Kassa gasztronómiai színtere egyre nagyobb figyelmet kap.
Gratulálunk az étterem csapatának a méltó elismeréshez!
www.marai-bistro.sk