Nyáron újra telt házas belföldi turizmusra számít a Hotel & More

A Hotel & More Group arculatváltással és a személyzet megtartásával készül a korlátozások feloldására. Klemm Balázs tulajdonos-vezérigazgató beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Klemm Balázs, a Hotel & More tulajdonosa

Klemm Balázs elmondása szerint a magyarországi és székelyföldi létesítményeket üzemeltető Hotel & More 2020-ban olyan kiemelkedő forgalmú nyarat zárt, amely több helyen a 2019-es évit is felülmúlta. Szeptember elején azonban már csökkent a forgalom, olyan területeken is, ahova egész évben érkeznek turisták, ilyen például a külföldi vendégek által is látogatott Hévíz és a Balaton-part.

Novemberben nem hirdettek üzemszünetet, a szállodák továbbra is fogadnak oktatási, üzleti és gazdasági céllal érkező vendégeket. Éltek a bérkedvezménnyel is, így minimális forgalommal, de üzemelnek a szállodák. Az elmúlt hónapokban 5-6%-os vendégforgalmuk realizálódott, néhány szállodájukban pedig 10%-ot is tudtak generálni annak köszönhetően, hogy több nagyobb vidéki városban üzemszünetet hirdettek a környező hotelek, így a vendégek náluk jelentkeztek.

Elsődleges szempontjuk a munkavállalók megtartása volt. "Ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy képzett, tapasztalattal és helyismerettel rendelkező munkatársakkal tudjuk a vendégeket nagyobb létszámban újra fogadni" – hangsúlyozta Klemm Balázs.


Az elmúlt időszakot felhasználták a megújulásra és az arculatváltásra is, az új, modern, letisztult formavilág bármilyen grafikus környezetben, online és offline térben egyaránt jól használható.

Saját fejlesztésű mobilapplikációjuk is már 90%-os készültségű, amelynek révén közvetlen kapcsolatot tudnak tartani a vendégekkel.

A hotelekben pedig különböző felújítási munkálatok zajlottak a közelmúltban, illetve még zajlanak is néhány helyen. Minden szobát és közösségi helyiséget kifestettek, a gépészeti elemek karbantartása és felújítása is megtörtént. A wellnessrészlegekben leengedték a vizet, kijavították az esetleges szerkezeti hibákat, és szükség esetén a gépészeti szerkezeteket is felújították.


A vezérigazgató jelenleg úgy látja, hogy vidéken ismét be fog robbanni a belföldi turizmus, hiszen a külföldi utazások csak korlátozott számban vehetők igénybe, ezenkívül az emberek tartanak a vírustól, és amíg a teljes átoltottság nem történik meg, addig a hazai nyaralást részesítik előnyben. Meggyőződése, hogy a vidéki forgalom ezért mindenképpen hasonlóan jól fog alakulni, mint ahogy történt 2020 júniusától egészen 2020 októberéig. Budapesten véleménye szerint 2022-ben éled újjá a turizmus, de csak 2024-re fogja elérni a 2019-es szintet.

A szakember idén május előtt egy részleges, csökkentett üzemmódot engedő nyitásra számít szigorított feltételekkel.

A munkájukat elveszített és más területre kényszerülő szakmabeliekkel kapcsolatban Klemm Balázs úgy gondolja, hogy akiben megvan a szakma iránti tisztelet, és régóta űzi ezt a tevékenységet, az vissza fog térni előbb-utóbb. "Nagyon bízom a fiatal generációban, akik most diplomáznak, mert ők újító energiájukkal fel tudják frissíteni ezt a szakmát" – mondta a szakember.

Forrás: turizmus.com

További hírek

Nem tervez szállodabezárást a Hotel & More Group
2022. Szeptember 23.
Klemm Balázst, a Hotel & More Group vezérigazgatóját kérdezte Varga Mónika az InfoRádióban, hogy tervez-e szállodákat bezárni a fűtési szezonban, valamint milyen forgalomra számít a következő hónapokban.
„Klemm Balázs, a 24 szállodát üzemeltető cégcsoport vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta: nem számít drasztikus vendégszámcsökkenésre, az emelkedő rezsiárak miatt pedig energiahatékonysági beruházásokba kezdenek. Varga Mónika interjúja.”
Tudomásul kell venni a nyereségesség csökkenését
2022. Szeptember 8.
Klemm Balázs a Hotel & More Group vezérigazgatója nyilatkozott TREND FM-nek a szállodaszektor aktuális kihívásairól
Klemm Balázst kérdezte Érczfalvi András a szállodaipar előtt álló kihívásokról a TREND FM műsorán
2022. Szeptember 8.
Klemm Balázst, a Hotel & More Group vezérigazgatóját kérdezték a Monitor Délután Érczfalvi Andrással műsorban a TREND FM-en, hogy mit prognosztizál a következő 1 évre a szállodaipar helyzetére, továbbá hogyan lehet a várható kihívásokra hatékonyan reagálni.
Turizmus: jön a generációváltás
2022. Szeptember 2.
A figyelo.hu mai cikkében Klemm Balázs a Hotel & More Group vezérigazgatója és fia, Klemm Krisztián a Hotel Budapest igazgatója beszél arról, hogyan száll apáról fiúra a szakmai tudás és vele az üzlet, azaz hogyan válik a fiú apja méltó utódjává.
Az Utazó Magazin év városi szállodája díját a Hotel Budapest kapta
2022. Július 20.
Átadták az Utazó Magazin 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjakat hétfőn Budapesten.
Az év városi szállodája 2021-ben a Hotel Budapest.
Minden hír